Logistiek knooppunt

Fresh Park Venlo herbergt de ideale faciliteiten om verse producten uit alle windstreken te verzamelen en wereldwijd te distribueren. Gevestigd in het hart van het tweede tuinbouwgebied van Nederland ligt Fresh Park Venlo zeer centraal ten opzichte van haar directe leveranciers, de prominente logistieke hotspots en de grote afzetmarkten Nederland, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

Via de aanpalende, nagenoeg filevrije snelwegen A67 en A73 vinden 2.000 vrachtwagens iedere dag hun weg van en naar Fresh Park Venlo, waar weg-, spoor-, en watevervoer samenkomen. De ECT-railterminal, waar vandaan dagelijks shuttles van en naar een vaste terminal in de Rotterdamse haven rijden, de lokale binnenvaartterminal met containerfaciliteit en de vliegvelden van Maastricht/Aachen en Luik vormen een vitale link met de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en het Duitse achterland.

Niet voor niets wordt de omgeving Venlo ‘de groene loper naar Europa’ genoemd. Een uitstekende locatie voor uw onderneming in Fresh & Food.

De groene loper naar Europa:
- 3.400 tuinbouwbedrijven
- 24.000 arbeidsplaatsen
- 18.000 productieareaal
- 600 miljoen euro omzet (voedingstuinbouw en sierteelt)
- 1 miljard euro omzet (inclusief toelevering, verwerking, transport & logistiek)
- 30 miljoen Duitse consumenten binnen twee uur reisafstand
- derde logistieke knooppunt van Nederland, na Rotterdam haven en Schiphol