Greenport Venlo / Venlo Greenpark

De ambitie, dynamiek en groeipotentie die zo kenmerkend zijn voor Fresh Park Venlo zijn ook karakteristiek voor de omgeving. Venlo is volop in beweging.

Greenport Venlo
Greenport Venlo is één van de vijf Greenports die Nederland kent. Dit tweede tuinbouwgebied van Nederland heeft haar groeiende betekenis vooral te danken aan de strategische ligging vlakbij belangrijke afzetgebieden als Duitsland en Midden-Europa. Greenport Venlo is niet alleen een organisatie of een gebied in Europa, het is ook een unieke samenwerking tussen ondernemers, overheid, onderzoekers, onderwijs en de omgeving. De nauwe samenwerking tussen verschillende partijen binnen Greenport Venlo zorgt de komende decennia voor een unieke impuls in de economie van Noord-Limburg.
Regio Venlo, Provincie Limburg en Ondernemend Limburg hebben zich verenigd in de Stichting Greenport Venlo. Het primaire doel van de stichting is samen te bouwen aan de realisatie van onze Greenport en de (internationale) communicatie en branding daarvan.
www.greenportvenlo.nl

Development Company Greenport Venlo
DCGV is de belangrijkste gebiedsontwikkelaar binnen Greenport Venlo. Eind 2009 is DCGV opgericht door haar aandeelhouders, de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en de provincie Limburg. DCGV wil een forse impuls geven aan de ontwikkeling, werkgelegenheid en omzet in de agro-logistieke sector.
DCGV ontwikkelt de komende jaren het Klavertje 4 gebied. Dit ligt ten noordwesten van Venlo tussen de snelwegen A67 en A73, in de logistieke hotspot Venlo. Het ontwikkelbedrijf gaat ruim 5400 hectare ontwikkelen. In dit Greenport Venlo gebied worden nieuwe, landschappelijk ingepaste en innovatieve bedrijventerreinen ontwikkeld, gebaseerd op de Cradle2Cradle (C2C) principes. Duurzaamheid is het sleutelwoord bij dit ontwikkelings- en realisatieproces.
www.dcgv.nl

 

Venlo Greenpark
Venlo Greenpark is het terrein waar de Floriade plaatsvindt. Wat overblijft na de Floriade is een innovatief en onderscheidend bedrijventerrein van de toekomst met een focus op duurzaamheid, middenin het groen, tegenover Fresh Park Venlo.
www.venlogreenpark.nl